London - søndag den 27. marts 2005


Hjem fra London

Tilbage

Vi havde bestilt morgenvækning kl. 5:30 og det ar vi glade for. I løbet af natten var vi nemlig gået over på sommertid. Det vidste vi godt men jeg havde ikke stillet mit ur og jeg undrede mig over, at de ringede en time tidligere end aftalt...

Vi var hurtigt i tøjet og nede med kufferterne. Vi prajede en taxi. Der gik godt nok en bus direkte til stationen men Lasse ville gerne prøve at køre i en de kendte London taxier - og vi kunne blive kørt direkte til stationen og dermed undgå at skulle slæbe vores kufferter 500 meter fra Kings Cross station til St. Pancras stationen, hvorfra toget gik.

Resten af hjemturen forløb planmæssigt med tog til Luton og flyet fra den "lille" lufthavn.

Vi landede i Esbjerg 5 minutter før planen og turen blev meget behageligt afsluttet med et besøg hos Maries bror Hans Christian og Kirsten, der diskede op med en fin påskefrokost!

Hvis jeg skal opsummere mit indtryk af London lige nu, så er det, at byen er meget dyr. Regn med at skulle betale mindst 50 kr. for frokost og mere for middag. Dertil kommer drikkevarer. Køb ind og spis lidt på hotellet, hvis det er muligt, for at holde madbudgettet lidt nede.

Indgangsbilletter til mange ting er forholdsvis dyre. Madame Tussaud er et godt eksempel og jeg vil ikke anbefale voksmuseet. Teater/musical er også dyrt men måske kan du være heldig og købe billetterne til halv pris på Leicester Square. Dog ikke til Mama Mia, for de sælger ikke deres billetter på leicester Square, såvidt vi kunne se.

Bedste tip er at købe "go as you please" billetter til undergrundstog og busser. Idag hedder disse billetter vist Travelcards. De er guld værd - især hvis man sørger for at få fat i et buskort - og bruge billetterne mest muligt. Du skal nok få brugt dine ben alligevel!

London Eye kan klart anbefales. Det må være helt fantastisk i klart vejr, som vi desværre ikke oplevede.

Min slutkonklusion var, at det var sjovt at genopleve London - efter næsten 15 års "fravær". Til gengæld er det tvivlsomt, om jeg nogensinde kommer tilbage til byen. De sidste 15 år har vist os, at der er så meget andet, vi gerne vil opleve i verden...

Lidt slutstatistik:

Vi (jeg) tog 1215 billeder undervejs. Efter første grovsortering, var der 1031 billeder tilbage. Efter 2. sortering og sammensætning af diverse panoramabilleder, var der 606 billeder tilbage. Af dem blev der valgt 78 billeder ud til en DVD med billeder og video på - den blev på ca. 14 minutter. Det er jo en fornuftig størrelse, som folk kan holde ud at se på...

1
2